GOLDEN VİZE FAYDALARI
"GOLDEN VISA" ve aile üyelerini elinde bulunduran tüm üçüncü ülke vatandaşları (eş, eşin çocukları veya 21 yaşına kadar eşleri, yararlanıcı ebeveynleri ve eşinin eşleri) aşağıdaki avantajlardan yararlanır: Beş (5) yıl Yunanistan'a giriş hakkı Beş (5) yıl boyunca Yunanistan'da daimi ikametgah Her altı (5) yılda bir GOLDEN VISA ürününü yenileme hakkı.

Schengen Sözleşmesine ait Avrupa ülkelerinde, AB içinde veya dışında, yılda 180 gün boyunca serbestçe dolaşıp kalma hakkı. (Avusturya, Belçika, Fransa, Almanya, Danimarka, İsviçre, Yunanistan, Estonya, İzlanda, İtalya, Kıbrıs, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Norveç, Hollanda, Macaristan, Polonya, Finlandiya) Her Yunan vatandaşı olarak eğitime erişim

GOLDEN VİZE SORUNLARI
Üçüncü bir ülke vatandaşının "GOLDEN VISA" alması için, her durumda aşağıdaki koşulları sağlamalıdır: Yunanistan'a yasal olarak girdi. Asgari toplam değeri iki yüz elli bin Euro (250.000 €) veya daha fazla olan, bir veya daha fazla mülkün tam mülkiyeti, yarı mülkiyeti veya bölünmez bir payına sahip olmak. Alternatif olarak, asgari kira bedelinin aynı olması koşuluyla, 4002/2011 sayılı Kanunun 8 inci maddesinin 2'nci fıkrasının 2. fıkrası gereğince, otel konaklama yerlerinde veya turizm amaçlı turistik binalarda en az 10 yıllık bir süre kullanma hakkına sahip olabilir. iki yüz elli bin euro (250.000 euro).

Alternatif bir bina inşa etmek için arazi veya arsa satın almak. (parsel veya arazi ve yüklenicinin sözleşmenin toplam piyasa değeri en az iki yüz elli bini Euro (€ 250.000) da olması kaydıyla)

GOLDEN VİZE İÇİN GEREKLİ BELGELER

  1. Faydalanıcı Pasaport özelliklerine sahip dört (4) yeni renkli fotoğraf (4x6 boyut) ve ayrıca dijital formatta fotoğraf içeren bir CD. Geçerli bir pasaportun veya Yunanistan'da tanınan ve gerekli olduğunda Yunanistan'a girme lisansı bulunan başka bir seyahat belgesinin kopyası. Hastane ve Kaza Kapsamı ile Özel Hayat Sigortası (tercihen bir Yunan Sigorta Şirketinden).

Mülkiyet unvanlarının kopyalarının en az 250.000 avro olması. Sözleşme, satın alma fiyatının alıcıya bir Yunan banka hesabından veya doğrudan alıcının yabancı bir banka hesabından satıcının bir Yunan banka hesabına verilen banka çeki yoluyla satıcıya ödendiğini açıkça belirtmelidir.

Mülkiyetin, 4146/2013 sayılı Kanunun 6 (2) Maddesinde belirtilen tüm şartnamelere uygun olduğunu gösteren noter. Taşınmazın ilgili tapuda tescil belgesi.

  1. Aile üyeleri (eş, eşin çocukları veya 21 yaşına kadar eşleri, yararlanıcı ebeveynleri ve eşinin eşi) Yukarıdaki gibi dört (4) yeni renkli fotoğraf. Yukarıdaki gibi Yunanistan'a (ve bazı durumlarda doğum belgesine) girmek için lisanslı olan geçerli bir pasaportun kopyası. Hastane ve Kaza Kapsamı ile Özel Hayat Sigortası yukarıdaki gibi.

Yararlanıcı ve aile üyeleri arasındaki ilişkiyi belirten yabancı bir otoriteden yeni bir medeni durum belgesi (örn. Aile Sertifikası, Evlilik Sertifikası, Vukuaatlı Nüfus Kayıt Belgesi vb.) Sertifika yetkili Kamu Otoritesi tarafından verilmiş ve onaylanmış olmalıdır. Yetkili bir Yunan konsolosluğu veya Dışişleri Bakanlığı tarafından öngörüldüğü veya devredildiği ve onaylandığı "Apostille" Mührü ile.

NOTLAR:

1. Yararlanıcı veya ailesinin bir üyesi başka bir Schengen üyesi ülke üzerinden Yunanistan'a seyahat etmiş ve pasaportu Yunanistan yerine o ülke tarafından lisanslanmışsa, elektronik biletler ve kartlar gereklidir. Yolculuğun tam yolculuğunu kanıtlamak için yola çıkın.

  1. Son olarak, Faydalanıcı tarafından talep edilen tüm aile üyelerinin tam bir listesi gerekir, bunlar şöyledir: isim, soyisim, babanın ismi, annenin ismi, doğum tarihi, doğum yeri.

SIKÇA SORULAN SORULAR


Oturma İzninin süresi nedir?


5 yıl


Yatırımcının ailesinin üyeleri oturma izni için başvurabilir mi?


Tabii ki. Aile üyeleri eş, 21 yaşına kadar olan çocukları, eşlerin anne ve babaları. Bireysel oturma izni için başvurabilirler. Ancak, ayrı başvuruda bulunmaları gerekir. İkamet izni yatırımcı ile aynı gün sona eriyor.


Tüzel kişi Yunanistan'da bir mülk satın alacaksa ne olur?


4251/2014 sayılı Kanunun 20B (1) (c) Maddesine göre, Yunanistan'da bir mülkün mülkiyeti, mülkiyeti ve mülkiyeti ile sahip olduğu üçüncü ülke vatandaşıdır. kendisine ait olan vatandaşın "yatırımcılar için kalıcı oturma izni" için başvuru yapma hakkına sahiptir.


Oturma izninin sahipleri Yunanistan'da çalışma hakkına sahip mi?


Hayır, çalışamazlar. Bu oturma izni, sahibine çalışan olarak herhangi bir işe izin vermez. Bu durumda, çalışan kavramı, oturma izni başvurusunda bulunmadan önce kurulan şirketlerin hissedarı veya CEO'su olarak herhangi bir ekonomik faaliyetin kullanılmasını içermez. Ekonomik faaliyetin bu hariç tutulması, herhangi bir sermaye şirketinin (SA, EPE, ICE) hissedarı veya yöneticisi olan üçüncü ülke vatandaşlarını ifade eder. Ailelerinin üyeleri istihdamlarında aynı sınırlamaları vardır.


Oturma izni alırsam,


Bu süreyi Yunan vatandaşlığı almak için gereken toplam süre boyunca ekleyebilir miyim? Evet yapabilirsin. 4332/2015 sayılı Kanunun 30 uncu maddesinin 30 uncu fıkrasına göre, üçüncü ülke vatandaşı, 4251/ 2014 tarihli yasanın 89 ve 90. maddelerinin şartlarının yerine getirilmesi şartıyla uzun süreli kalmaya başvuru hakkına sahiptir. Uzun süreli oturma izinlerinin alınması, diğer tüm koşulların yerine getirilmesi şartıyla, vatandaşlığa kabul için Yunan vatandaşlığına başvurmak için bir önkoşuldur.

Oturma iznine başvurmak istiyorum. Oturma iznine başvurumu yapmadan önce Yunanistan'da giriş iznine sahip olmalı mıyım?


Ancak, Yunanistan'da vatandaşlarının giriş iznine sahip olmaları gereken bir ülkeden geliyorsanız.


Yunanistan'da oturma izni sahibi hangi avantajlara sahiptir?


Kaldığı süre boyunca Yunanistan'da kalıcı olarak ikamet edebilir. Bu ülkelerdeki kalışlarının sömestr başına 90 günü geçmemesi şartıyla, tüm Schengen ülkelerine giriş izni olmadan seyahat edebilir. Tıpkı herhangi bir Yunan vatandaşı gibi sağlık ve eğitim hizmetlerine erişimi olabilir.


Oturma izni için bekleme süresi nedir?


Genellikle, başvurunun sunulmasından sonraki 2 ay içinde verilir.


Başvuru sahibi başvuru tarihinden ikamet iznine kadar kapsama alıyor mu?


Tabii ki. Gerekli tüm belgeleri teslim ederken, bir başvuru düzenlenir. Aynı zamanda, sorumlu departman ziyaretinin parmak izi verilmesine karar verilir. Parmak izleri verildiğinde, başvuru tamamlanmış sayılır ve oturma izni verilmesi prosedürü başlar. Eğer başvuru sahibi başvuruda bulunacağı gün Yunanistan'da ise, aynı gün parmak izi verebilir.


Oturma izni başvurusunda bulundum ve başvuru sertifikası-mavi kartı aldım. Bu onaylama ile ne yapmalıyım?


İstediğiniz sıklıkta Yunanistan'a serbest bir şekilde seyahat edebilirsiniz. Dikkat: Bu sertifika ile bir başka Schengen üyesi ülkeye seyahat edemezsiniz.


Oturma izni başvurusunun-geçici oturum belgesinin süresi nedir?


Bir yıl